Om oss

Kenneln

Vi är en liten kennel med uppfödning av Australian Shepherds som nu planerar våran första kull, jag tar endast kullar där jag själv kan tänka mig behålla en valp!

 

Våra hundar är först och främst våra familjemedlemmar och lever tillsammans med oss och följer med på allt. Målet med min uppfödning är att få fram friska, mentalt sunda och snygga allroundaussies som älskar att träna och är trevliga familjehundar både till vardags och till träning. Vi tycker det är viktigt med både hälsan, utseendet, mentaliten och arbetsviljan.

 

Jag säljer endast till aktiva hem där hunden får aktivering både mentalt och fysiskt vilket är en förutsättning för att en aussie ska må bra!

Hem med tävlingsambitioner prioriteras.

 

Jag finns alltid tillhands för mina valpköpare och ingen fråga är för liten, jag kommer att stötta i både medgång och motgång dygnet runt!

 

Om mig

Jag som har denna kennel heter Amanda Pettersson och bor i Bagarmossen, Stockholm tillsammans med min sambo, våra två söner och självklart våra tre aussies.

 

Mitt intresse för djur har redan sedan liten flicka funnits, speciellt hundar. Men med allergier i familjen blev det hästar jag höll på med i min uppväxt, jag tränade mycket och tävlade en hel del.

2010 tog jag studenten och skulle köpa loss en häst från ridskolan, men tyvärr visade hon sig inte vara helt frisk och fick istället somna in. Tillsammans med henne försvann allt mitt intresse.

Istället började jag leta efter en träningskompanjon som orkade med allt jag ville göra och fick upp ögonen för Australian Shepherd, en ras jag hade tittat mycket på tidigare.

 

På den vägen började det och nu är jag helt förälskad i rasen! Vi har hunnit med mycket under våra fem år i hundvärlden.

 

Jag tränar med mina hundar så fort tillfälle ges och vi älskar det! Jag vill gärna göra allt och med denna ras är ingenting omöjligt. Tillsammans med mina hundar har vi kommit långt och vi har tävlat och tävlar en hel del. Mer om deras resultat finns på deras sidor. De grenar jag tävlat i är: lydnad, bruks spår, rallylydnad, viltspår, utställning, Htm och freestyle. Jag är absolut inget proffs men har undet åren byggt upp mycket erfarenheter som jag kan dela med mig av till mina valpköpare.

Är det något jag är osäker på, har jag ett stort kontaktnät av kunnigt folk som kan hjälpa till, och jag finns alltid här som stöd och support.

Kennel Yumigos - Australian Shepherd